torsdag 18 juli 2013

Ratatouille

Ratatouille är verkligen lätt att göra och det är dessutom väldigt gott. Det är ett utmärkt tillbehör till all grillad mat istället för Bea. Vi åt en hel del Ratatouille när vi var i Provence och Languedoc/Rossignol regionen för någon vecka sen. Där var grönsaksröran smaksatt med lite mynta. Det är förvisso gott med mynta (bara det inte blir för mycket), men när jag tillagar Ratatouille här hemma så blir den utan mynta.  

Det här behövs:
2 burkar krossade tomater
1 lök, gul
2 aubergine
2 zucchini
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
salt
peppar
2 tsk socker
3 msk olja

Gör så här:
Skär grönsakerna i bitar, hacka vitlöken grovt, fräs allt i en stor gryta. Häll på tomaterna och låt det småkoka ca 30-45 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev lite socker.

Tips: Ratatouille går bra att frysa, så passa på att göra dubbel sats. 


Kcal på hela satsen: 1035 Kcal
Kcal/port: ca 130 Kcal (om man är 8 st som delar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar