måndag 18 februari 2013

Cannelloni

En god pastarätt som går relativt snabbt att göra och som är lätt att variera. Vill man ha ett vegetariskt alternativ så kan man fylla rullarna med t.ex. spenat och ricotta. Eller om man vill ha fisk, fyll med  kallrökt lax/spenat. 

Det här behövs till 4 pers:
8-10 lasagneplattor, färska
Tomatsås:
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 knippe basilika, färsk
1 tsk råsocker
salt, peppar
Färs:
500 g nötfärs
salt, peppar
1/2 buljongtärning
örtkryddor
100-150 g mozzarela
Ostsås:
1 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
salt, peppar
muskot
Tillbehör:
parmesan eller pecorino, riven

Gör så här:
Färs:
Fräs färsen. Tillsätt kryddor och ca 1 dl av tomatsåsen. Låt småkoka ca 20 minuter. Smaka av. Tillsätt mozzarellaosten.

Tomatsås:
Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det får färg. Tillsätt tomatpurén och fräs en stund till. Häll i krossade tomater, salt, peppar, råsocker och basilika. Låt småkoka i ca 20 minuter. Smaka av.

Ostsås:
Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget samtidigt som man vispar. Låt såsen koka 3-5 minuter. Tillsätt osten. Smaksätt med salt, peppar och lite riven muskot.

Häll i hälften av tomatsåsen i en ugnsform. Fördela färsen på pastaplattorna och rulla ihop. Lägg i formen och häll på resten av tomatsåsen och ostsåsen. Sätt in i ugnen, låt stå ca 20 minuter.
Servera canellonin toppad med riven parmesan eller pecorino samt lite sallad.

Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar