onsdag 6 februari 2013

Kycklingfiléer fyllda med soltorkad tomat och parmesan

Ibland kan jag tycka att det blir lite torrt när man tillagar kycklingfilé. Men om man fyller den med något så brukar det bli saftigare. De här filéerna fyllde jag med marinerade soltorkade tomater, basilika och parmesanost, de blev varken torrt eller smaklöst, det blev jättegott. Servera en sallad till så blir det en utmärkt GI rätt. 

Det här behövs till 4 pers:
4 kycklingfiléer
8 marinerade soltorkade tomater
basilika
parmesanost, hyvlad
1 tsk timjan, torkad
1 tsk dragon torkad
salt och peppar
1/2 citron
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
2 dl grädde

Gör så här:
Skär en ficka i kycklingfiléen, fyll den med soltorkad tomat, basilika och parmesanost. Bind steksnöre runt filéen eller fäst ihop med tandpetare. Salta och peppra. Stek på medelhög värme i stekpanna tills kycklingen får färg. Krydda med dragon och timjan, pressa över citron. Häll på vitt vin och låt koka tills kycklingen nästan är färdig. Tillsätt dijonsenap och grädde och låt koka ihop. Smaka av.
Servera kycklingen tillsammans med såsen samt en sallad.


Kvällens vin           Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar