Det här behövs för 4 pers:
4 bitar skinn och benfri lax ( 150 g/styck)
2 msk smör
1 tsk salt
svartpeppar, nymald
Potatissallad:
750 g små potatisar
200 g haricots verts
1/4 purjolök
Ruccola
Körsbärstomater
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk honung
1 msk pressad lime
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Nöttäcke:
50 g cashewnötter, grovhackade1-2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk rumsvarmt smör
2 msk sweet chili sauce
1 tsk rivet limeskal
Tillbehör:
Limeklyftor
Gör så här:
Potatissallad:
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna något innan den skärs i bitar. Förväll haricots verts hastigt. Skiva purjolöken. Stek purjolök och bönor någon minut tills det får lite färg.
Blanda olja, honung, limesaft, vinäger, salt och peppar. Lägg potatis, bönor, purjo på ett fat.
Fördela dressingen över. Lägg på ruccola och tomater.
Lax: Värm ugnen till 250°C. Salta och peppra laxen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek laxen 2-3 minuter på varje sida.
Nöttäcke:
Blanda nötterna med vitlök, smör, limeskal och sweet chili. Fördela blandningen på fisken och ställ in i ugnen tills nötterna fått fin färg. 2-3 minuter. Laxen är färdig när den har en innertemperatur på 50°C.
Servera laxen med den ljumna potatissalladen och en limeklyfta.
Smaklig Spis! |
Jättegott till maten! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar