fredag 1 februari 2013

Potatissallad

Först hade jag tänkt att göra en Fransk potatissallad, men till färskkorv som serverades igår så passade en potatissallad gjord på creme fraiche och majonäs bättre tycker jag. Jag spar den franska varianten till ett senare tillfälle. 

Det här behövs för 4 pers:
700 g potatis, fast
1 1/2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1-2 tsk dijonsenap
1 schalottenlök, liten finhackad
1/2 äpple, grönt, tärnat
3 msk kapris
svartpeppar, salt
persilja

Gör så här:
Skala och koka potatisen, låt kallna.
Blanda creme fraiche, majonäs och senap. Blanda i äpple, lök och kapris. Smaka av med svartpeppar och salt. (tänk på att kaprisen är salt)
Skär den kalla potatisen i bitar och ringla över creme fraiche blandningen. Strö över lite hackad persilja och lite nymald svartpeppar.
Servera potatissalladen till kött, kyckling, fisk eller korv.


Beaujolais passade
bra till maten. 

Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar