torsdag 21 februari 2013

Potatisplättar

Vad gör man med rester av potatismos? Jag gjorde potatisplättar. En jättebra vardagsrätt. Det är en fördel om moset är ganska fast så blir det lättare när man steker plättarna. Jag smaksatte moset med några matskedar finklippt gräslök och lite grovmald svartpeppar.  

Det här behövs till 2 pers:
4-5 dl potatismos, ganska fast
1 ägg
3 msk vetemjöl
2 msk gräslök, klippt
svartpeppar
smör till stekning

Tillbehör:
stekt saltat fläsk
lingonsylt

Gör så här:
Blanda ägg med vetemjöl och rör ner potatismoset/stompet. Tillsätt gräslök och lite nymald svartpeppar.
Låt smeten stå en stund. Smält smöret i en stekpanna och klicka ner smeten, stek plättarna några minuter på båda sidor på medelvärme tills de har fin färg.

Servera tillsammans med knaperstekt saltat fläsk och lingonsylt.


Smaklig måltid!
Passar mycket bra med
Riesling till potatisplättar
och fläsk. 

2 kommentarer: