tisdag 26 februari 2013

Pasta Carbonara

Pasta alla Carbonara är definitivt en favorit hos oss. Det är få ingredienser, rätten går snabbt att tillreda och den är supergod. Om man vill ha Carbonaran krämigare så kan man tillsätta grädde, men vi föredrar den så här. 

Det här behövs till 2 pers:
pasta
100-150 g sidfläsk eller pancetta
2 st äggulor
svartpeppar från kvarn
parmesan och pecorino riven

Gör så här:
Stek sidfläsket på medelvärme. Koka pastan al dente. Spar lite av pastavattnet. Blanda pasta (+ev lite av pastavattnet) och sidfläsk, lägg upp i varma djupa tallrikar. Strö över rikligt med riven ost. Placera en äggula i en skalhalva ovanpå pastan. Mal över rikligt med svartpeppar. Servera genast.

Passar utmärkt till
Carbonara
Bon Appétit! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar