Det här behövs för 4 pers:
600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
smör och rapsolja
salt svartpeppar
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
2-3 dl rödvin
2 1/2 dl oxfond
100 g rökt sidfläsk
10 steklökar eller schalottenlök
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
Gör så här:
Skär köttet i bitar och bryn det runt om i smör och olja i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och fond. Låt grytan sjuda under lock ca 1 1/2-2 timmar. Strimla fläsket, skala och dela ev lökarna, hacka vitlöken och dela champinjonerna om de är stora. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör och olja i en stekpanna. Lägg ner det i grytan och låt allt sjuda ytterligare ca 15 minuter. Strö över hackad persilja.
Servera med kokt potatis eller potatisstomp och gelé.
Kvällens dryck. |
Bon Appétit! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar