Det här behövs till 4 pers:
1 kyckling
3 schalottenlökar
1 morot
1 palsternacka
1 l hönsbuljong
2-3 persiljestjälkar
1 lagerblad
10 svartpepparkorn
200 g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl persilja, finhackad
Gör så här:
Dela kycklingen i fyra delar. Skala löken, moroten och palsternackan. Skär grönsakerna i små bitar.
Koka upp buljongen. Lägg i grönsakerna, persiljestjälkar, kryddor och kycklingen. Låt koka under lock på svag värme 30-40 minuter.
Tag upp kycklingbitarna. Rensa bort skinn och ben. Skär köttet i strimlor. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs dem i smör. Strö över vetemjöl och rör om. Späd med 6 dl silad buljong. Häll i grädde och mjölk. Låt soppan koka i ca 10 minuter.
Tillsätt kycklingbitarna. Smaksätt med salt och svartpeppar om det behövs. Strö över persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar