En jättegod cheesecake med få ingredienser som är väldigt lätt att göra. En perfekt bjudkaka som går utmärkt att förbereda. Den är som bäst dag två tycker jag.
Det här behövs:
Botten:
12 st digestivekex
75 g smör
3 msk strösocker
Fyllning:
400 g naturell färskost
1 burk kondenserad mjölk
3 ägg
1 citron
Garnering:
hallon eller andra färska bär, florsocker och ev citronmeliss
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Krossa kexen i en matberedare, tillsätt socker. Smält smöret och blanda med kex och socker. Täck botten och kanter i en form med löstagbar kant, ca 20-24 cm Ø.
Grädda bottnen mitt i ugnen ca 8 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 150°.
Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Skölj citronen och riv det yttersta på skalet. Pressa saften ur citronen, mät till ca 1/2 dl. Vispa ner skal och saft i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garneras med bär och ev citronmeliss.
Kcal/portion: 597 Kcal om man delar kakan på 6 bitar
448 Kcal om man delar på 8 bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar