lördag 12 januari 2013

Cheesecake


En jättegod cheesecake med få ingredienser som är väldigt lätt att göra. En perfekt bjudkaka som går utmärkt att förbereda. Den är som bäst dag två tycker jag. 

Det här behövs:
Botten:
12 st digestivekex
75 g smör
3 msk strösocker
Fyllning:
400 g naturell färskost
1 burk kondenserad mjölk
3 ägg
1 citron
Garnering:
hallon eller andra färska bär, florsocker och ev citronmeliss

Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Krossa kexen i en matberedare, tillsätt socker. Smält smöret och blanda med kex och socker. Täck botten och kanter i en form med löstagbar kant, ca 20-24 cm Ø.
Grädda bottnen mitt i ugnen ca 8 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 150°.
Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Skölj citronen och riv det yttersta på skalet. Pressa saften ur citronen, mät till ca 1/2 dl. Vispa ner skal och saft i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garneras med bär och ev citronmeliss.



Kcal/portion: 597 Kcal om man delar kakan på 6 bitar
                     448 Kcal om man delar på 8 bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar