tisdag 8 januari 2013

Kladdkaka



















mmm, så här tycker jag att en kladdkaka ska smaka. Tydlig chokladsmak, lite hård på ytan och krämig inuti. Tänk att det är så gott med choklad. Den här går fort och lätt att röra ihop. Tyvärr tar den slut väldigt snabbt också. 

Det här behövs:
3 ägg
2 1/2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, brynt
150 g mörk choklad 70%-ig, hackad
1 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl

Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Smörj en form med löstagbar kant 24-26 cm Ø, pudra med kakao istället för ströbröd. Bryn smöret (passa noga, det får inte bli bränt) och låt det svalna lite. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det brynta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och rör försiktigt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och sätt in mitt i ugnen och grädda i 20 minuter.
Kakan ska stelna och spricka på ytan, men vara lös och kladdig inuti. Låt kakan kallna i formen.
Servera kakan med en klick vispad grädde och ev hallon.




2 kommentarer:

  1. Mmm det blev nog den godaste kladdkakan jag har gjort. Tack för ännu ett bra recept :) Kram Angelica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, kul att du gillar kladdkakan. Jag tror att alla som gillar choklad kommer att tycka om den. Med hallon och grädde till så blir det en perfekt dessert.
      Kram mia

      Radera