Det här behövs för 6 pers:
2 kg kalvlägg
vetemjöl blandat med salt och peppar
olja att steka i
3 morötter
150 g rotselleri
1 lök
3 vitlöksklyftor
2 1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl vatten
1 burk krossade tomater
3 msk kalvfond
5 svartpepperkorn
3 lagerblad
3-4 persiljestjälkar
Gremolata:
1 citron, rivet skal
2 vitlöksklyftor
1 dl persilja, hackad
Gör så här:
Skala och hacka lök, vitlök, morötter och rotselleri. Fräs i olja i en stekgryta utan att det får färg. Häll i vin, vatten, fond och krossade tomater. Tillsätt persiljestjälkar, svartpepparkorn och lagerblad.
Snitta ytterkanten på köttskivorna så rullar de inte ihop sig när de tillagas. Vänd köttet i mjöl, salt och pepparblandningen och stek på hög värme ca 1/2 minut/sida.
Lägg köttet i grytan och låt sjuda i 1 1/2 - 2 timmar. Smaka av. Tillsätt ev lite salt.
Vetemjölspaneringen på köttskivorna reder såsen lite grann. Vill man ha tjockare sås kan man reda av lite mer när grytan har kokat färdigt.
Gremolata:
Skölj citronen och riv det yttersta av skalet. Finhacka vitlök och persilja. Blanda ihop allt.
Monsanto var helt perfekt till den här måltiden. Vill man, kan man läsa här. |
Buon appetito! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar