Det här behövs för 4 pers:
8 lasagneplattor
1 aubergine
6 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 grillade paprikor, röda
100 g soltorkade tomater i olja
spenat, ruccola eller machésallad
basilika
1 1/2 dl mascarpone
1/2 dl grädde
1 dl parmesanost, riven
Gör så här:
Värm ugnen till 250°C.
Dela paprikorna i 4 delar, lägg på plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter. Skalet ska bli svart. Ta ut ur ugnen och låt svalna något. Lägg i plastpåse några minuter så blir det lättare att dra av skalet. Skär paprikan i mindre bitar.
Skär auberginen i 1/2 cm tunna skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja. Salta och peppra. Koka upp mascarpone och grädde. Rör i parmesanost. Koka lasagneplattorna al dente i saltat vatten, ca 8-9 minuter. Häll av i durkslag. Skär lasagneplattorna i två bitar. Till varje portion läggs två halva plattor i botten och två på toppen. Fyll däremellan med aubergine, soltorkade tomater, grillad paprika, spenat, mascarponekräm och basilika.
Servera lite extra mascarponekräm vid sidan om.
Kvällens dryck! |
Bon Appétit! |
Ska testa i helgen, låter gott o ser mkt fräscht ut! Lisa
SvaraRaderaDet gör du rätt i. Hoppas att det faller dig i smaken.
RaderaVi åt med mycket god aptit.
/mia