Det här behövs för 4 pers:
1 kg fläskkarré med ben
salt
peppar
salvia
kalvfond
Salviasmör:
50 g smör
3 msk olivolja
15-20 salviablad
Sallad:
200 g haricots verts
1 vitlöksklyfta
250 g sallad, blandad
50 g hasselnötter
50 g parmesan, hyvlad
Dressing:
1/2 dl olivolja
1/2 dl citron, pressad
salt
peppar
socker
Gör så här:
Salviasmöret:
Smält smöret och låt det bli brynt, tillsätt olja och salviablad och ställ åt sidan.
Fläskkarrén:
Värm ugnen till 50-75°. Salta och peppra fläskkarrén och lägg i en stekpåse tillsammans med 1/2 msk kalvfond, 1 msk vatten och några salviablad. Klipp ett litet hål i ena hörnet på stekpåsen. Sätt in i ugnen och låt stå i ca 4-5 timmar. Höj värmen mot slutet så att köttet kommer upp till ca 80°.
Tag ut köttet ur ugnen och låt vila en stund.
Sallad:
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalet från nötterna så gott det går.
Stek haricots verts i lite smör, pressa över vitlöken och låt kallna.
Blanda sallad och haricots verts. Fördela nötter och parmesan över salladen.
Blanda dressingen och häll den över salladen.
Servera köttet i tunna skivor med några skedar av det goda salviasmöret och salladen.
Kvällens dryck! |
Buon Appetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar