tisdag 5 mars 2013
Gratinerad Hummer
En väldigt god förrätt som dessutom är lätt att göra. Det här receptet har vi fått från goda vänner. Tack A-C och L.H. Till hummern passar det mycket bra med Champagne!
Det här behövs till 2 pers:
1 hummer, kokt
2-3 msk creme fraiche
1 tsk dijonsenap
vitt bröd, små bitar
1/4 vitlök, riven
1/2 schalottenlök, finhackad
salt
svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 225°C.
Dela hummern i två delar. Tag ur och grovhacka köttet.
Blanda creme fraiche, dijonsenap, schalottenlök, vitlök, vittbröd och den hackade hummern. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg röran i hummerskalen och gratinera i ugnen ca 5 minuter.
Servera hummern tillsammans med lite sallad och ett glas kyld Champagne.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar