Här möts syrliga blåbär, söt vaniljsemifreddo och knapriga kakor och nötter. Mums!
Det här behövs till 4 pers:
1 vaniljstång
2 ägg
3/4 dl strösocker
2 dl grädde
Rårörda blåbär:
150 g blåbär
1 msk strösocker
1 lime, rivet skal
2 msk pressad lime
Tillbehör:
1 dl vispgrädde
4 havrekakor
1/2 dl hasselnötter, grovhackade
Gör så här:
Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Dela äggen. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön fluffigt. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner grädden i äggsmeten och sen äggvitorna. Häll upp i plastad form och ställ i frysen i ca 3 timmar.
Rårörda blåbär:
Rör ihop socker, limeskal och pressad lime. Blanda ner blåbären.
Tillbehör:
Vispa grädden. Krossa kakorna och hacka nötterna.
Servering:
Lägg några skedar av semifreddon i portionsskålar. Lägg på blåbär, krossade kakor och hackade nötter. Toppa med en klick grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar