Tidsåtgång: ca 30 minuter.
Det här behövs till 2 pers:
400 g torskrygg
gröna bönor, t ex bondbönor, mungbönor eller spritärtor
6 potatisar, små
pepparrot, färsk riven
bladpersilja
50 g smör
salt och svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Vill man att fisken ska få en fastare konsistens kan man rimma den innan stekning.
Skrubba potatisen eller skala den. Rensa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten tills de har lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och tillsätt en klick smör.
Dela fisken i två delar. Salta och peppra (hoppa över saltet om fisken är rimmad). Stek fisken i smör tills den får lite yta. Lägg över i en ugnsfast form och fortsätt att tillaga i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 50°C.
Koka potatisen. Bryn smöret och tillsätt hälften av pepparroten.
Servera potatis, bönor och torsken med det brynta pepparotssmöret. Toppa med resten av pepparroten och lite flingsalt.
Tips:
Vänta med att riva pepparroten tills det är dags att tillsätta den i smöret. Den blir lätt grå och tråkig om den måste ligga och vänta.
Gott att dricka till. |
Smaklig Måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar