Mmm, det här var en jättegod och vårig dessert. Syrlig rabarber, söt och len cheesecakekräm och krispiga krutonger av sockerkaka.
Det här behövs till 4 pers:
400 g rabarber
1/2 dl florsocker
Cheesecakekräm:
60 g naturell färskost
1/2 dl strösocker
1/2 vaniljstång
1 ägg
1 äggula
2 1/2 dl creme fraiche
Krutonger:
1 bit sockerkaka
Gör så här:
Värm ugnen till 125°C. Vispa ihop färskost och socker till en jämn smet. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Blanda frön med färskost och rör i ägg och gula. Vispa creme fraichen slät och rör ner den i smeten. Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 60 minuter, eller tills smeten har stelnat. Låt kallna. Vispa smeten slät igen.
Höj ugnsvärmen till 200°C. Ansa rabarbern och skär den i ca 10 cm långa bitar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och pudra över florsocker. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
Skär små krutonger av sockerkakan och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen tills de fått fin färg. Servera den bakade rabarbern med kräm och krutonger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar