måndag 25 mars 2013

Rabarber med cheesecakecreme


Mmm, det här var en jättegod och vårig dessert. Syrlig rabarber, söt och len cheesecakekräm och krispiga krutonger av sockerkaka. 

Det här behövs till 4 pers:
400 g rabarber
1/2 dl florsocker

Cheesecakekräm:
60 g naturell färskost
1/2 dl strösocker
1/2 vaniljstång
1 ägg
1 äggula
2 1/2 dl creme fraiche

Krutonger:
1 bit sockerkaka

Gör så här:
Värm ugnen till 125°C. Vispa ihop färskost och socker till en jämn smet. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Blanda frön med färskost och rör i ägg och gula. Vispa creme fraichen slät och rör ner den i smeten. Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 60 minuter, eller tills smeten har stelnat. Låt kallna. Vispa smeten slät igen.
Höj ugnsvärmen till 200°C. Ansa rabarbern och skär den i ca 10 cm långa bitar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och pudra över florsocker. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
Skär små krutonger av sockerkakan och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen tills de fått fin färg. Servera den bakade rabarbern med kräm och krutonger.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar