torsdag 21 mars 2013

Wokad Tandoorikyckling

Eftersom värmen utomhus verkar dröja, så fixar vi lite värme inne istället. En lagom het tandooriwok med kyckling och massor av krispiga grönsaker känns helt rätt denna vårdagjämning (igår). En (gammal) Riesling med lite sötma passade bra till. 

Tidsåtgång: dag 1, 10 minuter. Dag 2, 40 minuter.
Det här behövs för 4 pers:
600 g kyckling, benfritt, skuren i bitar
1/3 dl tandoorikrydda
1+1/2 dl olja, neutral
3 vitlöksklyftor, hackad
1/2-1 1/2 spansk peppar eller annan chili
300 g broccoli, små buketter
2 morötter, skivade
1/2 zuccini, skivad
2 vårlökar eller en liten purjolök, skivad
1 burk bambuskott
2 1/2 dl sötsur sås (hemgjord eller köpt)
basmatiris

Gör så här:
Dag 1:
Skär kycklingen i bitar och lägg i en påse. Blanda tandoorikryddor med 1 dl olja, häll blandningen på kycklingen. Låt stå i kylen ett dygn.
Dag 2:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Förbered alla grönsaker. Hetta upp en wok eller stor stekpanna och woka grönsakerna i olja, inte för länge, de ska vara krispiga. Lägg åt sidan så länge.  Woka kycklingen på hög värme. Häll på såsen och låt puttra någon minut. Lägg i grönsakerna.
Servera med basmatiris.

Öl eller vin, det är frågan.
Vi tycker att det funkar bra
med Riesling till woken. 













Smaklig Måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar