Tidsåtgång: dag 1, 10 minuter. Dag 2, 40 minuter.
Det här behövs för 4 pers:
600 g kyckling, benfritt, skuren i bitar
1/3 dl tandoorikrydda
1+1/2 dl olja, neutral
3 vitlöksklyftor, hackad
1/2-1 1/2 spansk peppar eller annan chili
300 g broccoli, små buketter
2 morötter, skivade
1/2 zuccini, skivad
2 vårlökar eller en liten purjolök, skivad
1 burk bambuskott
2 1/2 dl sötsur sås (hemgjord eller köpt)
basmatiris
Gör så här:
Dag 1:
Skär kycklingen i bitar och lägg i en påse. Blanda tandoorikryddor med 1 dl olja, häll blandningen på kycklingen. Låt stå i kylen ett dygn.
Dag 2:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Förbered alla grönsaker. Hetta upp en wok eller stor stekpanna och woka grönsakerna i olja, inte för länge, de ska vara krispiga. Lägg åt sidan så länge. Woka kycklingen på hög värme. Häll på såsen och låt puttra någon minut. Lägg i grönsakerna.
Servera med basmatiris.
Öl eller vin, det är frågan. Vi tycker att det funkar bra med Riesling till woken. |
Smaklig Måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar