Tidsåtgång: ca 30 minuter.
Det här behövs:
5 dl ris, kokt
1 purjolök
smör att steka i
10-15 cocktailtomater
150 g mozzarellaost
svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C.
Skär purjolöken i tunna skivor och fräs den mjuk i stekpanna. Halvera cocktailtomaterna. Skär osten i små bitar. Blanda riset med purjo, tomater och ost. Lägg i en ugnsform och mal över lite svartpeppar. Låt stå i ugnen ca 20 minuter.
Vi åt grönpepparbiffar till risgratängen. Tyvärr hällde jag sås över biffarna innan fotografering, men det som skymtar under såsen är jättegoda grönpepparbiffar.
Tidsåtgång: ca 30 minuter.
Det här behövs till 7-8 biffar:
350 g nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
1/2 dl ströbröd eller dagsgammalt vitt bröd
2 msk grönpeppar i lag
salt
Sås:
2 dl grädde
skyn från grönpepparbiffarna
ev lite fond
ev majzenaredning
Gör så här:
Blanda ströbröd och grädde, låt svälla en stund. Blanda i färs, ägg salt och 1 1/2 msk grönpeppar.
Forma till biffar. Stek först på hög värme på båda sidor, sänk sen värmen och efterstek tills de är genomstekta. De kan också efterstekas i ugnen tillsammans med gratängen.
Sås:
Vispa ur stekpannan med lite vatten. Sila ner i en kastrull, slå på grädde och tillsätt 1/2 msk grönpeppar. Låt koka ihop. Smaka av. Tillsätt ev lite fond. Red såsen om tjockare konsistens önskas.
Lokalt vin, 100% Cabernet Franc passar bra till maten. |
Smaklig Måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar