söndag 24 mars 2013

Karamelliserade rotfrukter


Jättegoda karamelliserade rotfrukter till t.ex. entrecote och bearnaisesås.

Det här behövs till 4 pers:
1 kg palsternacka, småpotatis, kålrot, morötter
150 g vårlök
2 msk sirap, ljus
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
mangold eller paksoy

Gör så här:
Värm ugnen till 225°C. Skala och skär potatis, lök och rotfrukter i bitar. Lägg allt i en bunke och häll på sirap, olja och salt. Blanda väl. Lägg allt på en plåt. Ugnsrosta mitt i ugnen ca 25 minuter. Skär mangold i strimlor och koka i lättsaltat vatten i 1 minut. Blanda mangold med rotfrukterna precis innan servering.

Dryck till maten: Gribouille 2009 och 2010 från Domaine Rivaton.

Bon Appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar