Det finns ett litet problem.......jag har inte lyckats hitta någon halloumiost här, men en snäll syster och svåger har försett oss. TACK!
Det här behövs för 4 pers:
500 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
250 g halloumiost
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
Grillade grönsaker:
1 aubergine
1-2 squash
2 tsk salt
1 röd paprika
1 gul paprika
6 små lökar
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 burk cocktailtomater med spad
peppar
finrivet ska av citron
Gör så här:
Grönsakerna:
Skiva aubergine och squash, lägg på ett fat och strö över salt. Låt stå i ca 30 min.
Skär paprikorna i bitar, skala och halvera lökarna.
Pensla löken och paprikan med olja, grilla dem i en grillpanna eller i ugnen tills de får lite färg.
Lägg grönsakerna i en traktörpanna.
Torka bort vätskan från auberginen och squashen. Pensla med olja och grilla även dem. Lägg över i pannan. Häll på olivolja och cocktailtomaterna och låt det sjuda under lock i ca 15 minuter.
Strö över lite finrivet citronskal innan servering
Kycklingen:
Banka ut filéerna (ca 1 cm tjocka) eller dela dem på längden.
Riv osten grovt, finhacka basilikan och blanda med osten.
Vänd kycklingfilén i vetemjöl, ägg och sist i osten. Se till att det blir mycket ost på.
Stek filéerna på medelvärme i olja och/eller smör ca 3 minuter på varje sida.
Lägg upp grönsakerna och kycklingen på varma tallrikar och servera med bröd.
Gott vitt att dricka till:
Om man är intresserad så kan man få lite information om vinet här:
Det ser mkt gott ut, och osten har kommit till användning ser jag. Syster
SvaraRaderaJa, vad skulle vi göra om vi inte hade små sändebud. Tack igen!!!
RaderaSyster yster