söndag 18 november 2012

Halloumipanerad Kyckling med Grillade grönsaker i tomatsås

Den här kycklingrätten är verkligen supergod tillsammans med de grillade grönsakerna. Jag har lagat den ganska många gånger, men än så länge har vi inte ledsnat. 
Det finns ett litet problem.......jag har inte lyckats hitta någon halloumiost här, men en snäll syster och svåger har försett oss. TACK! 

Det här behövs för 4 pers:
500 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
250 g halloumiost
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
Grillade grönsaker: 
1 aubergine
1-2 squash
2 tsk salt
1 röd paprika
1 gul paprika
6 små lökar
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 burk cocktailtomater med spad
peppar
finrivet ska av citron


Gör så här:
Grönsakerna:
Skiva aubergine och squash, lägg på ett fat och strö över salt. Låt stå i ca 30 min.
Skär paprikorna i bitar, skala och halvera lökarna.
Pensla löken och paprikan med olja, grilla dem i en grillpanna eller i ugnen tills de får lite färg.
Lägg grönsakerna i en traktörpanna.
Torka bort vätskan från auberginen och squashen. Pensla med olja och grilla även dem. Lägg över i pannan. Häll på olivolja och cocktailtomaterna och låt det sjuda under lock i ca 15 minuter.
Strö över lite finrivet citronskal innan servering
Kycklingen:
Banka ut  filéerna (ca 1 cm tjocka) eller dela dem på längden.
Riv osten grovt, finhacka basilikan och blanda med osten.
Vänd kycklingfilén i vetemjöl, ägg och sist i osten. Se till att det blir mycket ost på.
Stek filéerna på medelvärme i olja och/eller smör ca 3 minuter på varje sida.
Lägg upp grönsakerna och kycklingen på varma tallrikar och servera med bröd.

Gott vitt att dricka till:
Om man är intresserad så kan man få lite information om vinet här:



2 kommentarer:

  1. Det ser mkt gott ut, och osten har kommit till användning ser jag. Syster

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad skulle vi göra om vi inte hade små sändebud. Tack igen!!!
      Syster yster

      Radera