fredag 16 november 2012

Mousse au Chocolat, mmm

Jag vet inte riktigt varifrån det här receptet kommer.  Kan vara från tidningen Allt om Mat för länge sen. Det har funnits i min ägo i många år, men då i form av en handskriven lapp som har legat instucken  löst i en pärm tillsammans med väldigt många andra handskrivna lappar.......

Det här behövs för 6 små port:
50 g mörk choklad 65-70%-ig av bra kvalité
25 g smör
1/2 msk starkt kallt kaffe, eller annan smaksättning tex punsch eller cognac.
3 äggvitor
1/2 dl strösocker

Garnering:
1 msk kakao

Gör så här:
Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme.
Häll i kaffe och blanda.
Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt sockret, lite i taget under vispning.
Blanda 1/2 av äggvite skummet med chokladen, vänd sen ner resten av äggvitan försiktigt.
Fördela smeten i små glas eller koppar. Det blir ungefär 1 dl smet/glas.
Ställ in i kylen ca 2 timmar.
Pudra kakao över moussen och servera.


Kcal/portion: 118 kcal


2 kommentarer:

  1. och chokladmousse oxå hoppas jag! nom nom

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lovar att du ska få både moules och mousse.
      Kram mm

      Radera