söndag 18 november 2012

Blomkålssoppa med Löjrom

Jättegod soppa att värma sig med en kulen höstdag. Man kan ersätta löjrommen med lite knaperstekt bacon, eller med lite finstrimlat rökt viltkött, då kan man hoppa över saltet. Att bara ta lite grovmald svartpeppar och några droppar god oliv eller rapsolja smakar också bra. Då blir soppan dessutom vegetarisk. 

Det här behövs till 4 port:
500 g blomkål
6 dl grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
salt och svartpeppar

Till servering:
100 g löjrom
2 msk finhackad gräslök

Gör så här:
Skölj blomkålen och dela den i jämnstora buketter/bitar. Koka upp buljongen och lägg i blomkålen.
Låt det koka på svag värme under lock i 10-20 minuter tills blomkålen är ordentligt kokt.
Mixa blomkålen och buljongen med stavmixer eller matberedare till en helt slät röra eller passera genom en sil.
Häll tillbaka blomkålsröran i kastrullen och tillsätt grädden. Låt koka 5-10 min. Smaksätt ev med salt och peppar. Servera soppan med hackad gräslök och en klick löjrom.

                                                        Till soppan drack vi:


Kcal/portion: 354 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar