fredag 23 november 2012

Kalvfärsbullar och Tomatsås med smak av Italien

Det här receptet innehåller inget socker eller snabba kolhydrater. En bra rätt att laga för de som ev. följer  "GI metoden".  Vill man ha lite extra kolhydrater så är det bara att lägga till lite pasta.

Det här behövs för 4 pers:
500 g kalvfärs (eller nötfärs)
1 dl grädde
1 tsk salt
2 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten finhackad rödlök
1-2 msk finrivet citronskal
2 msk finhackad färsk dragon
svartpeppar
smör och/eller olja att steka i
Tomatsås:
1 röd paprika
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater
salt och svartpeppar
oregano
Tillbehör:
300 g kokta haricots verts

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Rosta den med ovansidan upp i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. Skinnet ska vara bränt. Dra sen av skinnet (Jag brukar lägga paprikan i en plastpåse och låta den svalna lite, sen är det lättare att få skinnet att lossna) Finhacka paprikan, lök och vitlök. Stek lök och vitlök i oljan utan att det får färg. Häll på vinäger, krossad tomat och paprikan. Smaksätt med salt, svartpeppar och oregano. Låt koka i ca 20 minuter.
Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Forma lagom stora bullar och stek på medelvärme tills de är genomstekta. Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och servera tillsammans med haricots verts.
Kvällens dryck!
Om man vill läsa om vinet kan man göra det här!

                                                                           Bon Appétit! 

Kcal/portion: 495 Kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar