Soltorkade tomater kan man använda till väldigt mycket. I sallad, till färsrätter, till kyckling, till pasta, fyllda med fetaost eller mozzarella, i pajer, på pizza, i såser mm, mm
Jag har använt köpta torkade tomater, självklart kan man köpa färska tomater och torka dem i ugn själv om man vill.
Receptet har jag fått av en matglad f.d. arbetskamrat. Tack A-M.G
Det här behövs:
50 g soltorkade tomater
5 dl vatten
2 msk balsamico vinäger
1 1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, grovhackade
1/2 dl basilika, färsk, hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmald
Gör så här:
Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i tomaterna och dra kastrullen från plattan. Låt tomaterna ligga i vattnet i 10 minuter. Häll av vattnet.
Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i tomaterna. Låt stå i kylen ett dygn. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar