torsdag 15 november 2012

Moules Marinieres

Sen vi flyttade till Frankrike har vi ätit väldigt mycket musslor. Ibland kryddar vi med svartpeppar eller bara örtkryddor men ganska ofta blir musslorna smaksatta av lite chili. Det får bara inte bli för mycket. Den torkade chilin som jag brukar använda är inköpt på en marknad i Dubai för ganska många år sen. När den inhandlades tyckte jag att det var en ganska liten påse. Men det visade sig att chilin är så stark så när man ska använda den så går det endast åt några flakes.
Den här lilla påsen kommer att räcka hela vår (och kanske även våra barns) livstid......
 
2 port förrätt,  1port varmrätt
1 kg musslor
2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
2 dl torrt vitt vin
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
chili ( efter smak och styrka) eller svartpeppar
bladpersilja
smör eller olja

Gör så här:
Skölj musslorna i kallt vatten, kasta de som inte sluter sig. Tag bort ev "skägg".
Finhacka schalottenlök och vitlök, fräs på svag värme tillsammans med timjan, lagerblad och chili (eller svartpeppar eller något annat som man vill smaksätta med). Häll i vinet och koka upp. Lägg i musslorna  och rör om, låt koka i några minuter (3-4) till musslorna har öppnat sig. ( om det är några musslor som inte öppnar sig när de kokas så ska de kastas) Tillsätt rikligt med finhackad bladpersilja och lägg upp i djupa tallrikar. Servera gärna bröd till.

Till musslorna drack vi: La Grand Baeupréau 2010 Från Domaine de la Bergerie.

3 kommentarer:

  1. Ååå vad jag längtar tills vi kommer ner!!! Då blir det moules en masse!

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA, vi kan äta moules varje dag :-)
      Eller kanske inte, tänk om vi ledsnar.
      Kram Mm

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera