Det här behövs:
85 g smör
190 g vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
175 g strösocker
1 stort ägg
1 1/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Smörj en form (ca 20 cm i diameter) med smör.
Rör ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål.
Vispa smör och socker fluffigt i en annan skål. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj, vispa till en slät smet. Tillsätt lite i taget av mjölblandningen, vispa/rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i formen och lägg äppelskivor ovanpå.
Blanda kanel och socker och fördela blandningen över kakan.
Grädda kakan i 10 minuter, sänk sedan värmen till 150° och grädda ytterligare ca 50 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
Pudra över lite florsocker och servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar