fredag 14 december 2012

Äppelglögg

Där vi bodde förut hade vi ett överflöd av äpplen. Varje höst åkte vi till ett musteri och lät musta stora delar av äppelskörden. Jag tycker att det är väldigt gott med varm äppelmust, speciellt på vintern. Så om man tillsätter lite glöggkryddor och calvados så får man en julig äppelglögg. 

Det här behövs:
1 l äppelmust
glöggkryddor
ev råsocker
calvados

Gör så här:
Värm äppelmusten i en kastrull, lägg i glöggkryddorna och låt kastrullen stå på svag värme ca 45 min. Tag av kastrullen från värmen och låt kallna. Sila bort kryddorna. Spetsa glöggen med calvados.
Istället för russin och mandel kan man skära tunna skivor av röda äpplen.
Servera glöggen rykande het tillsammans med tex pepparkaka med brie eller grönmögelost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar