lördag 8 december 2012

Crème Ninon

Den här soppan kan ätas både varm och kall. Jag föredrar att äta den varm den här årstiden. Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong om en vegetarisk soppa önskas. 

Det här behövs till 4 pers:
3 schalottenlökar, hackade
2 msk smör
3 dl kraftig hönsbuljong
3 dl grädde
3 dl gröna ärter
lite pressad citron
salt, vitpeppar
1 glas champagne eller crémant

Gör så här:
Fräs löken på svag värme till den blir mjuk. Tillsätt buljong och 2 dl grädde. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt ärtorna , koka upp och låt koka i någon minut. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med citron, salt och vitpeppar. Vispa upp 1 dl grädde och vänd ner i soppan tillsammans med ett glas champagne precis innan servering. Servera tillsammans med baguette.
Gott att dricka till!
             






                Smaklig Måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar