torsdag 13 december 2012

Köttfärsbiffar toppade med Tomatströssel

 
Köttfärsbiffar kan man variera i det oändliga. Det här är en variant som för tankarna lite söderut. Dessa passade väldigt bra ihop med vinet från Sicilien. Vill man ha en komplett måltid kan man servera tex ungsbakad klyftpotatis till. 

Det här behövs till 4 pers:
500 g nöt eller blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl grädde
1 stort ägg
1 msk kalvfond
nymald svartpeppar
smör och olja att steka i 
Tomatströssel:
50 g pinjenötter
2 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl persilja, hackad
1 dl basilika, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk olja från tomaterna
salt och nymald svartpeppar
Sås:
2 dl creme fraich
1/2 grönsaksbuljongtärning eller kapsel
1 msk balsamvinäger
Gör så här:
Blanda ströbröd och grädde och låt stå ca 10 minuter. Tillsätt färsen, ägg, kalvfond och peppar. Blanda ihop till en jämn smet. Forma biffar med blöta händer. Stek biffarna på ganska hög värme så att de får fin färg på båda sidor, sänk värmen och efterstek till de är genomstekta.
Tomatströsslet:
Rosta nötterna i en torr och het panna. Finhacka persilja, basilika och vitlök. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Sås:
Koka upp 2 dl creme fraich med grönsaksbuljongen. Rör i balsamvinäger.
Servering:
Lägg upp biffarna på varma tallrikar, toppa med tomatströsslet. Servera med en grönsallad och ev sås.
                                                           
 
Kvällens dryck!
                                                  









                                           Smaklig Spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar