Det här behövs:
800 g högrev av nöt eller älg
1 gul lök
1 morot
1 msk smör
1 tsk salt
nymald svartpeppar
15 kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor
3 lagerblad
1 liten burk ansjovis (55g)
5 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk majzena stärkelse
Gör så här:
Skär köttet i fyra bitar. Skala och skär lök och morot i mindre bitar. Bryn kött, lök och morot i smöret i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Lägg i övriga kryddor och häll på spadet från ansjovisen. Tillsätt vatten och fond. Låt koka på mycket svag värme tills köttet är mört, ca 4 timmar.
Ta upp köttet med hålslev. Red av såsen med majzena som rörts ut i lite kallt vatten. Lägg köttet i såsen före servering så att det blir riktigt varmt. Lägg upp kött och sås och garnera med ansjovisfilé och persilja. Servera tillsammans med kokt potatis och rödbetor.
Kvällens dryck! |
Bon Appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar