tisdag 11 december 2012

Pasta med Pilgrimsmusslor och Tomatsås

De flesta av ingredienserna till den här rätten är sådant som man brukar ha hemma. Man behöver bara handla pilgrimsmusslor och salvia. Snabbt, gott och enkelt, det är bra på en måndag. 

Det här behövs för 4 pers:
16 pilgrimsmusslor
2 msk smör
400 g pasta
1/2 tsk salt
1 dl parmesanost, grovriven

Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
1 burk krossade tomater
1 tsk råsocker
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar

Friterade salviablad:
2 dl rapsolja
salviablad
flingsalt

Gör så här:
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs på svag värme tills den är mjuk. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Häll på tomaterna och koka på svag värme i ca 5 minuter. Krydda med socker, salt och svartpeppar. Mixa såsen slät med mixerstav.
Salviabladen: Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Lägg salviabladen och lägg dem i den heta oljan. Ta upp dem med hålslev när de är frasiga och lägg dem på hushållspapper. Strö över flingsalt.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag. Blanda i tomatsåsen.
Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Salta och peppra.
Vänd ner parmesanosten i pastan. Lägg upp pasta och pilgrimsmusslor i djupa tallrikar. Strö över friterad salvia och servera genast.

Kvällens dryck!










                    Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar