Det här behövs för 4 pers:
16 pilgrimsmusslor
2 msk smör
400 g pasta
1/2 tsk salt
1 dl parmesanost, grovriven
Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
1 burk krossade tomater
1 tsk råsocker
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
Friterade salviablad:
2 dl rapsolja
salviablad
flingsalt
Gör så här:
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs på svag värme tills den är mjuk. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Häll på tomaterna och koka på svag värme i ca 5 minuter. Krydda med socker, salt och svartpeppar. Mixa såsen slät med mixerstav.
Salviabladen: Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Lägg salviabladen och lägg dem i den heta oljan. Ta upp dem med hålslev när de är frasiga och lägg dem på hushållspapper. Strö över flingsalt.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag. Blanda i tomatsåsen.
Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Salta och peppra.
Vänd ner parmesanosten i pastan. Lägg upp pasta och pilgrimsmusslor i djupa tallrikar. Strö över friterad salvia och servera genast.
Kvällens dryck! |
Bon Appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar